18 червня
За участи Олега Тягнибока на Рівненщині вшанують героїв битви під Берестечком

У неділю 18 червня 2017 року на Рівненщині відбудуться церковні та державні урочистості зі вшанування пам'яті українських козаків і селян ‒ героїв битви під Берестечком. Участь в заході візьме лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

Урочистості відбудуться на території Національного історико-меморіального заповідника "Поле Берестецької битви", що знаходиться у с.Пляшева, Радивилівського району Рівненської області (місцезнаходження goo.gl).

Розпочнуться заходи о 9:00 з богослужіння та вселенської панахиди, яке очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Покладання квітів до пам'ятника героям битви під Берестечком та мітинг заплановано о 12:30. До участи запрошуємо націоналістів із Рівненщини та сусідніх областей.

Орієнтовний план заходів:

16 червня (пятниця):

‒ Богослужіння та панахида в Георгіївській церкві (9.00 -12.30 год.).

‒ Історико-краєзнавча конференція "Національний пантеон ‒ "Козацькі могили ", присвячена 50-річчю заповідника "Поле Берестецької битви" та 366-річчю Берестецької битви, с. Пляшева. За участю істориків, краєзнавців, музейників з усієї України (9.00-13.00);

17 червня (субота):

‒ Панахида на козацькому цвинтарі в урочищі Монастирщина (с.Острів). (12.00 ‒ 12.30);

18 червня (неділя):

‒ Патріарше богослужіння та вселенська панахида в Георгіївській церкві (9.00 ‒ 12.30);

‒ покладання квітів до пам'ятника героям Берестецької битви (12.30 ‒ 13.00);

‒ мітинг (сцена заповідника) (13.10 ‒ 14.10);

‒ концерт патріотичної пісні;

‒ заходи, організовані козацькими громадськими організаціями Волині та Рівненщини на території заповідника (в імпровізованому козацькому таборі) (15.00 ).