23 лютого
Юрій Осіпчук: 110-річчя від уродин Степана Бандери рівняни мають відзначити біля повноцінного пам'ятника провіднику української нації

23 лютого 2017 року фракція ВО "Свобода" у Рівненській міській раді ініціювала процес зведення повноцінного пам'ятника провіднику Організації українських націоналістів Степану Бандері в обласному центрі. З відповідним зверненням до міського голови та депутатів звернувся голова фракції націоналістів Юрій Осіпчук.

Степан Бандера великий українець, чиє ім'я стало символом революційної безкомпромісності. Лише образ Бандери викликав і досі викликає істерію та агонію у наших ворогів. Основна мета національно-визвольної боротьби часів ОУН ‒ побудова самостійної соборної Української Держави.

"Могутня та соборна Українська Держава ‒ це те чого ми прагнемо сьогодні. Саме на захист нашої соборності тисячі патріотів стали у кривавий бій з російським шовінізмом. У цій боротьбі і воїнів на лінії зіткнення з окупантом, і нас ‒ у тилу бойових дій, до перемоги здатні привести лише ідеали українського націоналізму. Ті ідеали, котрі свого часу формував та поширював Степан Бандера та Організація українських націоналістів. Ми ж, сучасники, зобов'язані пам'ятати та популяризувати істину українську історію. 110-річчя від уродин Степана Бандери рівняни мають відзначити біля повноцінного пам'ятника провіднику української нації", - зазначив під час виступу голова Рівненської міської організації ВО "Свобода" Юрій Осіпчук.

За результатами звернення було вирішено створити робочу групу на чолі із Юрієм Осіпчуком, котра займеться процесом зведення монументу Степану Бандері у Рівному. Окрім того, варто відзначити, що минулоріч за ініціятиви депутатів-свободівців Рівненська обласна рада звернулась до керівництва країни з вимогою відновити звання Герой України провіднику Організації українських націоналістів Сепану Бандері.