2 квітня
Під головуванням Ірини Сех відбулися збори Рівненського об'єднання українок "Яворина"

2 квітня 2017 року в приміщенні Рівненської обласної наукової бібліотеки відбулися установчі збори Рівненської обласного осередку Всеукраїнського об'єднання українок "Яворина" під головуванням народного депутата України сьомого скликання Ірини Сех.

Ірина Сех

"Два роки тому, під час активного протистояння у російсько-українській війні, виникла ідея створення громадської організації, яка би об'єднала жінок зі всієї України. У найважчі періоди в історії нашої країні такі організації з'являлися, адже українки хочуть бути надійним тилом своїм чоловікам та бажають робити все можливе аби наблизити перемогу. Саме тому два роки тому, на День матері, українки зі всіх областей та Криму об'єдналися зі спільними цілями.

Підтримка фронту, волонтерська робота підтримка сімей загиблих, допомога жінкам, які опинилися у складних життєвих обставинах, освітні та екологічні проекти, програми патріотичного виховання дітей та молоді, культурницькі ініціятиви ‒ це основні завдання жінок зі Всеукраїнського об'єднання "Яворина". Соціяльний захист та національна спрямованість на сьогодні є пріорітетними у роботі нашої громадської організації", - окреслила основні завдання, які поставлені перед "яворинками" голова Всеукраїнського об'єднання українок "Яворина" Ірина Сех.

До Рівненського осередку "Яворини" увійшли представниці зі всіх районів Рівненщини та обласного центру, серед членкинь об'єднання: студенти, волонтери, лікарі, депутати місцевих рад, у тому числі і депутат обласної ради від фракції ВО "Свобода" Ірина Савчук.

Рівненські "яворинки"

Основне ж завдання установчих зборів у Рівному ‒ обрання голови місцевого осередку. За пропозицією делегатів на посаду очільниці обласної організації "Яворина" було висунуто кандидатуру Ольги Шустік, яку одноголосно підтримали присутні. Ольга ж, разом із "яворинками" одразу окреслила основні напрямки роботи осередку: робота із сім'ями загиблих у російсько-українській війні, традиційна допомога членам родин Героїв Небесної сотні з Рівненщини, підтримка місцевих сиротинців та звісно ж волонтерська робота заради перемоги в російсько-українській війні.

Ірина Сех та Ольга Шустік

Новообрана голова місцевої "Яворини" також анонсувала кілька акцій, запланованих на квітень, зокрема відвідини дитячого протитуберкульозного санаторію. До слова таку роботу Ольга провадить вже не перший рік, адже до цього очолювала у Рівному громадську організацію "Місто мого серця", яке активно здійснювало гуманітарну та опікунську діяльність над сиротинцями.