7 червня
Олександр Савчук: Ми зобов'язані допомогти тим, хто не боявся жертвувати собою заради здобуття незалежної української держави

Під час чергового пленарного засідання Рівненської обласної ради 2 червня 2017 року депутати розглянули хід виконання рішення ініційованого головою фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олександром Савчуком. Відповідний свободівський проєкт, який встановлював обсяг щомісячної матеріальної допомоги для вояків УПА, репресованих та реабілітованих осіб депутати прийняли під час сесійного засідання на початку весни. Тоді ж доручили обласній адміністрації скласти списки осіб, що підпадають під ці категорію та передбачити кошти на здійснення таких виплат.

Заплановані, в розмірі 200 гривень, щомісячні доплати пенсіонерам не відобразяться на загальному фінансовому здоров'ї Рівненщини. Враховуючи піврічне перевиконання обласного б'юджету в розмірі 19 мільйонів гривень ‒ щомісячні 200 тисяч, необхідні для здійснення виплат пенсіонерам, не матимуть впливу на загальні економічні показники області.

"Світовий банк та Генеральна асамблея ООН визначили межу бідності на рівні двох доларів на добу. Наші ж пенсіонери, репресовані, реабілітовані особи та воїни УПА, частіше всього отримують пенсію, що ставить їх далеко за цю межу. Саме пенсіонери зі страховим стажем від 40 років та віком понад 70 років, які отримують щомісячну пенсію у розмірі не вище 1500 гривень, а також репресованих і реабілітованих осіб віком понад 70 років ‒ це категорії людей, що найбільше постраждали від тоталітарного режиму. Тому ми зобов'язані допомогти тим, хто не боявся жертвувати собою заради здобуття незалежної української держави", - зазначив свободівець Олександр Савчук.

Також націоналіст наголосив на необхідності додати до наданого обласною адміністрацією переліку воїнів УПА, так як цього вимагало прийняте рішення, та запропонував одразу включити до списку п'ятьох повстанців, які надали відповідні документи. Однак більшість депутатів зрадливо відмовилися підтримати пропозицію свободівця Олександра Савчука.