6 вересня
Завдяки депутатам-свободівцям Рівненська облрада виділила майже 750 000 гривень для виплати допомоги воякам УПА та репресованим

За ініціятиви фракції ВО "Свобода" Рівненська обласна рада виділила майже 750 тисяч гривень для виплати щомісячних допомог для вояків УПА, репресованих і реабілітованих осіб та жителів області розмір пенсій яких не досягає 1500 гривень. Відбулося це під час розгляду проєкту змін до б'юджету области на сесійному засіданні ради 6 вересня 2017 року.

За попередніми підрахунками такої суми має вистачити для забезпечення виплат найменш захищеним категоріям людей похилого віку до кінця цього року. Варто також відзначити, що рішення про необхідність таких виплат депутати, за поданням свободівців, ухвалили ще в березні 2017 року, а в липні вже були сформовані поіменні списки осіб. Тоді ж доручили Департаменту фінансів обласної адміністрації передбачити кошти у обласному б'юджеті для здійснення таких витрат.

"Зрозуміло, що виконанню такого рішення супротивляться всі ті залишки регіоналів та комуністів, що лишилися після революції. Саме через таких людей фактичний процес виплат відстрочився на півроку. Однак фракція ВО "Свобода" стояла, стоїть та стоятиме на захисті прав тих хто боровся за встановлення та незалежність Української держави. Тому ми закликаємо всі депутатські фракції не підтримувати зміни до обласного бюджету, доти, доки ними не передбачать кошти для виплати зазначених допомог", - зазначив керівник фракції ВО "Свобода" у Рівненській облраді Олександр Савчук.

За результатами дискусій під час розгляду питання, було вирішено включити до проекту змін б'юджету близько 744 тисяч гривень, що дасть змогу розпочати виплати матеріяльних допомог упівцям та репресованим з цього місяця.