26 січня
Депутати-свободівці Рівненщини публічно прозвітували про свої здобутки упродовж 2017 року

26 січня 2018 року народний депутат України Олег Осуховський, представники фракцій ВО "Свобода" у Рівненській обласній та міській радах представили громаді Рівного публічний звіт про здійснену діяльність упродовж 2017 року.

Першим річний звіт про свою роботу в парламенті представив народний депутат України Олег Осуховський. Звертаючись до присутніх він наголосив: "Попри спротив нашим дієвим ініціативам, ми продовжуємо готувати законопроекти. За цю каденцію наша свободівська команда у Верховній Раді напрацювала понад двісті сорок законопроектів, зокрема і за мого авторства. Серед основних наших ініціатив цьогоріч ‒ законопроекти про мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, про повернення капіталів із офшорних зон, запровадження воєнного збору з олігархів. Найактуальніші законопроекти, запропоновані мною та колегами, стосуються прав військових та їхніх родин: зокрема, про підвищення рівня соціального захисту членів сімей військовослужбовців, щодо посилення соціального захисту сімей мобілізованих та інші".

Окрім того свободівець відмітив, що на теренах Рівненщини працює п'ять його громадських приймальнь, а за рік націоналіст спрямував сімдесят шість депутатських запитів та понад півтисячі звернень.

Голова Рівненської обласної організації ВО "Свобода" Олексій Бучинський відзначив, що наразі в місцевих радах області працює понад дві сотні депутатів рад всіх рівнів. Окрім того, свободівці очолюють дві районні ради, а в шістьох - саме свободівців обрано до керівного складу.

"Можемо впевненого говорити про те, що де працює велика та потужна свободівська команда ‒ там місцева громада показує зростання соціально-економічних показників. Де при владі на місцях перебувають націоналісти ‒ там розбудовується інфраструктура: відкриваються нові школи та садочки, проводяться капітальні ремонти доріг та соціальних об'єктів. У тих населених пунктах, де є депутатські фракції ВО "Свобода" з пошаною та гідністю ставляться до ветеранів УПА та російсько-української війни", - резюмував націоналіст.

Заступник керівника фракції націоналістів у Рівненській міській раді Олег Карпяк зазначив, що головним завданням свободівців ‒ створення міста комфортного для жителів. Депутати ВО "Свобода" не бояться брати на себе відповідальність за реалізацію сміливих та амбітних проектів і внаслідок цього: придбано кілька нових тролейбусів українського виробництва, розпочато зведення пам'ятника Степану Бандері, розгорнулася програма утеплення навчальних закладів міста, створено та профінансовано програму протезування учасників російсько-української війни і багато іншого.

На завершення заходу Олексій Бучинський та Олег Осуховський відзначили Почесними грамотами, нагрудними знаками та цінними подарунками волонтерів-свободівців, які протягом минулого року найбільш активно проявили себе у допомозі українському війську в боротьбі з окупантами.