11 травня
За підтримки свободівці Рівненщини відбулися військово-медичні змаганя "RMU life saver-2018"

11 травня в урочищі Старики Рокитнівського району відбулися військово-медичні змагання серед студентів та курсантів медиків "RMU life saver-2018", організаторами яких виступили ‒ Рокитнівське медичне училище та ГО ВПА "Калина". Участь в урочистому нагородженні учасників та переможців взяв голова Рівненської обласної організації ВО "Свобода" Олексій Бучинський та керівник Рокитнівського осередку партії Андрій Огороднік.

Загалом участь у дійстві взяло п'ять команд: "ВІКНУ" - курсанти Військового інституту КНУ ім. Тараса Шевченка, "Тонус" - студенти Дубенського медичного коледжу, "Сокіл" - збірна команда смт. Глеваха Васильківського району Київської області та студенти РМУ, "Прайд" - студенти Рокитнівського медичного училища, представники ГО ВПА "Калина", "West" - команда Рокитнівського медичного училища.

Учасники ж антитерористичної операції, медики та військові забезпечили проведення та справедливе суддівство в таких категоріях змагань: вогнепальні поранення та евакуація пораненого; пошук за координатами та транспортна іммобілізація потерпілого; надання першої невідкладної домедичної допомоги потерпілим під час ДТП; робота з АК-47: розбір та збір на час; пневматична стрільба на точність. Основне ж завдання "RMU life saver-2018" - навчити студентів медиків правильно оцінювати й оперативно вирішити критичні ситуацію в умовах наближених до бойових.

"Нині в умовах російської збройної агресії, поряд із фаховими військовими обов'язково повинні бути не менш освічені медики. Саме у ваших руках в майбутньому будуть їх життя та здоров'я. Тому проведення таких змагань дасть вам такі життєвонеобхідні вміння та навички на майбутнє, які, сподіваюсь, вам ніколи не знадобляться", - зазначив свободівець Олексій Бучинський.

В результаті запеклої боротьби І місце посіла команда "Прайд", ІІ місце ‒ команда "Тонус", ІІІ місце ‒ команда "Сокіл", ІV місце ‒ команда "WEST", V місце ‒ команда "ВІКНУ". Команда-переможець отримала від обласної організації ВО "Свобода" комплект військової форми.