12 листопада 2008
Звернення дубенської організації ВО "Свобода" щодо неналежного вшанування жертв Голодомору

З В Е Р Н Е Н Н Я.

Дубенської міської організації ВО "Свобода", МО Української Народної партії,.

громадської організації "Дубенське громадське самоврядування".

Український Президент оголосив 2008 рік роком Пам'яті жертв голодомору. На виконання цього циркуляру в надрах міської влади було задумано лицедійство, ще одна публічна частина якого відбулась наказовим порядком, в минулу суботу, на Майдані Незалежності. Місцеве чиновництво, спохватившись, вирішило обережно нагадати дубенчанам про свій, добряче протухлий і припалий пилом, патріотизм.

Такі, дійсно скорботні і святі заходи вкрай потрібні українському народові, як пам'ять про страждання і боротьбу поколінь за свободу нашу сьогоднішню, життя заможне і державу могутню. Як покаяння за віру слабку, за легкодухість і сліпу довіру. Як шану нескореному козацькому духу, повагу всенародну і визнання. Як духовне очищення, оздоровлення нації, народу…

Держава, яка побудована на брехні, лицемірстві, корупції, чиновницькому свавіллі, непомірних  податках і поборах - не та держава, за яку полягли ці Герої. Впевнені, що не таку Україну хочемо бачити ми з вами. І не таких "поводирів" у владі, політиці маємо обирати лідерами.

Приймаючи участь в дійстві, підростаюче покоління нашого міста мало б знати, що його режисерами є ті, хто у свій час відробляв свої 30 срібляків вірнособачою службою на комуняцько - більшовицький режим. Будучи підручними у тих, хто влаштовував голодомори, вибудовував Колиму і Соловки, руйнував церкви, зносив кладовища, нищив церковні святині і християнські обряди. Люди знають справжню ціну цим перевертням, котрі гадюкою проповзли у нинішню владу, причаїлись і продовжують паратизувати, червоточити суспільство. Звичайно, не без допомоги штатних "прислужників", які були навіть в часи Ісуса.

Тому святотатством і наругою виглядають їх лицемірні слова над кістьми мільйонів безневинних жертв:  змордованих, скалічених, закатованих і убієнних українців. Бо не від серця вони і нещирі. І немає прощення без каяття, а каяття - без сповіді і спокути.

Справжнім українським патріотам не звикати до подібного фарисейства і показухи, якими нас вдосталь натішив лицемірний політикум. І якби це не стосувалось української духовності чи не полегшувало б наші з вами гаманці - нехай би бавились. Проте відбувається найстрашніше - цинічний обман, використання молоді для прикриття минулого злодійства за  цією непорочною, безпосередньою і щирою духовною чистотою. Ось що старанно приховує "демократична" влада та її "масовики - затійники", а конкретніше платні ідеологи - організатори. Назва подібному - святотатство, глум, наруга і зневага. До нашої пам'яті. До українських святинь.

Дубенська міська організація всеукраїнського об'єднання "Свобода", Дубенська міська організація Української Народної Партії, громадська організація "Дубенське громадське самоврядування", будучи глибоко релігійними, смиренними християнами, не називає поіменно цих людей. Будучи щирими патріотами неньки - України, господарями у своїй домівці, заради єдності, спокою і добра у ньому ми, поки - що, даємо їм шанс отримати прощення в Господа і людей.

Українці - миролюбивий народ, проте терпіння наше не безмежне. Маємо право знати правду про зміст рядків, котрі кожен вписує в спільну книгу української історії. Адже це наше лице. Наші честь і совість.

Дубенська міська організація ВО "Свобода".

Дубенська міська організація Української народної партії.

Міська організація "Дубенське громадське самоврядування".

Прес-служба ВО "Свобода"