5 липня 2011

Прокурору Рівненської області.

Присяжнюку В. С.

Шановний Василь Степанович!

До мене надійшло прохання від депутатів Берегівської сільської ради Дубенського району Рівненської області та жителів сіл Онишківці, Берег, Кошарівка та Миньківці цієї сільської ради (всього 35 підписів).

30.06.2011р. в с. Барег Дубенського району Рівненської області голова Дубнівської РДА Данило Корилкевич здійснив спробу, примусивши місцевих депутатів, провести сесію Берегівської сільської ради з питань:

- відставки голови сільської ради ‒ Пасічника Олега Володимировича;

- виділення земельної ділянки під будівництво церкви сестрам-монашкам (скит Св. Пр. Анни ) московського патріархату.

Хоча перед проведенням самої сесії депутатам було роздано порядок денний позачергової сесії Берегівської сільської ради, там були інші питання: про місцеві податки і збори та про обмеження перебування неповнолітніх осіб в місцях масового відпочинку та збору молоді (копія порядку денного сесії та проекти рішень до них додаються).

Напередодні ввечері 29.06.2011р. та зранку 30.06.2011р. Д. Корилкевич сам обдзвонював депутатів та змушував прийти на сесію.

Очевидними є факти злочину з боку голови Дубенської районної держадміністрації Д. Корилкевича: перевищення своїх службових повноважень, порушення Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", Закону України "Про місцеве самоврядування", службовий підлог, погрози на адресу депутатів сільської ради, селян, які прийшли на сесію сільської ради (голова райдержадміністрації виштовхував їх із зали засідань); Д. Корилкевич погрожував не подавати газ у село (туди вже провели газ ‒ залишилось його тільки підключити).

Д. Корилкевич сам проводив так звану "сесію", без рішення сесії вносив зміни до порядку денного ( питання про виділення землі, яке не обговорювали на земельній комісії, звільнення голови сільради О. Пасічника), ставив питання на голосування, рахував голоси тощо.

Втім, навіть після такого брутального тиску на сесію прийшли 12 депутатів із 16, а за виділення землі проголосували 7. Після цього чиновник почав кричати на депутатів, принижуючи їх гідність такими словами, як: "Не ричи,", "Закрий морду", "Чого не голосуєш" та ін. На цьому він не зупинився ‒ почав погрожувати депутатам та мешканцям сіл неподачею газу в села, після такого двоє депутатів, на знак протесту, залишили зал, а селян Д. Корилкевич власноруч виштовхав із сесійної зали. Депутатам, що залишилися, він погрожував втратою роботи (свого бізнесу), податковою та міліцією. Разом з тим, у газеті "Вісті Рівненщини" № 20 від 20 травня 2011р. Д. Корилкевич вже погрожував депутатам сільської ради. Цитата: "От, для прикладу, цілий рік депутати Берегівської сільської ради вирішували, чи дати землю під храм на джерелі Святої Анни. Я заявив, що сам домовлюся з депутатами, якщо ж ні, то розпустимо ту сільську раду і зробимо перевибори".

Окрім того, секретар сільської ради Целюх С. М. вироком суду від 20 лютого 2003р. засуджена за ст.366 ч.2 КК України за службове підроблення, тобто, будучи службовою особою, внесла до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, що спричинили тяжкі наслідки.

Виходячи з вищевикладеного та керуючись Законом України "Про статус депутатів місцевих рад", звертаюся до Вас із проханням:

- притягнути Д. Корилкевича до відповідальності за скоєний злочин;

- визнати сесію Берегівської сільської ради такою, що не відбулася;

- перевірити законність раніше виділених земель та лісових угідь сестрам-монахиням скиту Св. Пр. Анни, що в селі Онишківці;

- перевірити законність перебування на посаді секретаря Берегівської сільради Целюх С. М.

Свою відповідь прошу надіслати мені за адресою: м. Рівне, пр-т Миру, 11, офіс ВО "Свобода".

З повагою депутат Рівненської обласної ради, Голова фракції ВО "Свобода" О. Осуховський